Yazı Arşivi Nisan 2011
Yaşayan Eski Türk İnançları Bilgi Şöleni

Bildiriler
Bilgi şöleninde dokuz ayrı bildiri sunulmuştur. Bildirileri okumak için buraya tıklayın…
1-Geleneksel Türk Dininden Anadolu’ya Taşınanlar(Larisa ANJİGANOVA)
2-Geleneksel ve Çağdaş Hakas Kamlığı (Valeriy VASİLYEV)
3-Saha Halkının Kamlığı(Bülent GÜL)
4-Moğolistan Duhaları /Tsaatanlar(Meldan TANRISAL)
5-Pueblo Kızılderililerinin Çok Yönlü Kachinasi (Ahmet Ali ARSLAN)
6-Orta …
Emel Esin

Türk bilim hayatında yakın senelerde sosyal ve kültür sahalarında bilim ve bilgin nesilleri arasında olmak gereken bağlar zayıflamaktadır. Nesiller arasındaki bağları sıklaştıracak çareler aramak lâzım geliyor. Türk bilim âleminde seçkin bir yer tutan âlimlerimizi tanıtacak, …
Mokan Kagan

Prof.Dr. Saadettin GÖMEÇ
Börü Kan (Mo-kan) ismini belki de şimdiye kadar pekçok kişi ilk defa duyuyor olabilir. Ama o da Türk tarihinin büyük kahramanları arasında yer almaktadır. Şanlı Kök Türk Devletimizin kurucusu Bumın Kagan’ın ikinci çocuğudur.
Türklerle …
Eski Çin Kültürü ve Türkler

“Çin,, denildiği zaman birçok insanlar, memleketi düşman taarruzlarından ve dışardan gelen bütün kültür tesirlerinden ayıran Çin seddini hatırlarlar. Çin, bizim için kendi içinde ve kendi kendine tekâmül eden kapalı bir kültürün timsalidir. Çin kültürünün bu …
İstemi Yabgu

Tarihte kurulan güçlü devletlerin çok üstün gayretli liderlerin sayesinde ve büyük bedellerin karşılığında ortaya çıktığını herkes bilir. Yüce Türk milleti, geçmişte bugünkü devletimizin temellerini atarken, gösterdiği cesaret ve harcamış olduğu kan ile bunu ispatlamıştır. Bir vakitler Türk milletini …
Türk Mitolojisinde Göğün Direği

1. Göğün Direği, “Çadır” Direği
Türkler, “Göğün direğini”, bir çadır direğine benzetmişlerdi:
“Göğün de bir direği vardır” şeklindeki bu inanış, yeryüzünde çok yayılmış ve âdeta insanlığın bir malı olmuştur. Avrupalılar, eski Roma ve Yunan kültürleri de bu …