Yazı Arşivi Temmuz 2011
İstanbul’un Düşüşünden Sonra Haçlı Seferi Planları

Kritobulos, İstanbul’un düşüşünden sonra (1453) bir kehanette bulunarak”Şöhreti evrenin sınırına kadar ulaşan kentin bundan böyle tüm kara vedenizleri talihsizliği ve düşüşüyle dolduracağını” söylemişti. Tanınmış İtalyantarihçi Agostino Pertusi’de Doğu Roma imparatorluğunun başkentinin Türkler tarafından fethinin dünya …
Haçlı Seferleri Tarihinin Kaynakları

Haçlı Seferleri tarihi genel olarak doğu kaynakları ve batı kaynakları olmak üzere iki kısımda ele alınır. Ortaçağın en önemli olaylarından biri olan Haçlı Seferleri ile ilgili İslam(Türk ve Arap) Latin, Doğu Roma, Ermeni ve Süryani …
Uluğ Bey

Türk dünyasının 15′inci asırda yetiştirdiği en büyük astronomi bilgini ve Timur Han’ın torunu olan Uluğ Bey, 22 Mart 1394′te Güney Azerbaycan’daki Sultaniyye’de doğdu. İyi bir eğitim görerek, 13 yaşındayken Horasan ve Maveraünnehir eyaletlerine hakan naibi …
2500 Yıllık Çin İmparatorluğu Belgelerinde Hunlar Ve Türkistan

Pan yayınlarından çıkan kitap oldukça çarpıcı konuları ele almakta Hunların Asya siyasetinden, devlet geleneğine, siyasi ve iktisadi yaşantılarından, Çinliler ile olan şavaşları ve diğer ilişkilerini ele alıyor.
İpek Yolu serisinin ilk kitabı İpek Yolu 1, Çin-Doğu …
Eski Türklerde Bayram ve Festivaller

Bayram kavramı ilk defa Kaşgarlı Mahmûd’un XI. yüzyılda yazdığı “Divar”da görülür.Kaşgarlı, kelimenin aslının “bedhrem” olduğunu, bu kelimeyi Oğuzların “beyrem” şekline çevirdiklerini belirtir. Yine Kaşgarlı’ya göre, “bayram eğlenme, gülme ve sevinme günüdür”.Bayramlar XI. yüzyıl Türk toplumunda, “bayram …