Başyazı »

Yorum Yap |

Moğolistan’da Kültekin ve Bilge Kağan’ın babası olan İkinci Göktürk Devleti kurucusu İlteriş Kutluğ Kağan’a ait anıt bulundu. Yazıtta ‘Tanrı’, ‘Türk’, ‘Kutluk’, ‘Tümen’ yazıları yer alıyor. Keşifle ‘Türk’ adının ilk kez geçtiği düşünülen Orhun Anıtları’ndan daha …

Read the full story »
Kütüphane

E-kitap olarak sunulan kitapların tamamı tanıtım amaçlıdır. Telif hakkı ihlali olduğunu düşündüğünüz eserleri e-posta adresimiz aracılığıyla bize bildirebilirsiniz.

Kültür&Sanat

Tarihin başlangıcından günümüze kadar Türklerin dünya medeniyetine kazandırdıkları

Belgeseller

Türk tarihi ile ilgili hazırlanmış birbirinden güzel belgeselleri bu başlık altında bulabilirsiniz.

Arkeoloji

Yerli ve yabancı araştırmacıların gerçekleştirdikleri arkeoloji çalışmaları, güncel arkeoloji haberleri...

Duyurular

Genel Türk Tarihi alanında yurt içinde ve yurt dışındaki son gelişmeleri bu köşeye ekleyeceğiz. Siz de burada duyurmak istediklerinizi bize iletebilirsiniz.

Anasayfa » Seçtiklerimiz

Asya Hun İmparatorluğu

Türkiye’de Hun tarihi araştırmaları yapmak isteyen araştırmacılar birçok problemle karşı karşıya gelirler. Bunların en önemlisi kaynak dilin bilinmemesi veya öğreniminin zor olmasıdır. Kaynak dilin bilinmemesi ise bu alanda yapılan çalışmaların diğer alanlara göre çok az olmasına sebep olmaktadır. Batı dillerinden üçüncü tercüme kullanarak yapılan çalışmalar ise çeviri hatası ihtimallerinin çoğalmasına, coğrafyayı iyi bilmemek de sağlıklı yorum yapmama gibi eksik ve hatalar doğurmaktadır. Şüphesiz ki ülkemizde bu işi hakkıyla yapan büyük hocalarımız olmuştur. Ancak bu, çalışmaların hala çok yetersiz olduğu gerçeğini değiştirmemektedir. Bir diğer konu ise üniversitelerimizde kaynak dil bilinen uzman yetişmediğinden tarihin “Genel Türk Tarihi” anabilim dalı amacından uzaklaşarak neredeyse Osmanlı tarihini bile içerir hale gelmiş olmasıdır.

Tüm bu olumsuzluklardan dolayı ne yazık ki Türk tarihinin girişi ve temeli olan Hun Tarihi hakkında tek bir Türk eseri dahi bulunmamaktadır. Bu eksiklikten yola çıkarak eserimizi yazmaya ve bu boşluğu doldurmaya karar verdik.

Asya Hun İmparatorluğuTilla Deniz Baykuzu

Yorum Yap »

  • Mevlüt Uluğtekin Yılmaz dedi ki:

    Sayın Tilla Deniz Baykuzu’nun “Asya Hun İmparatorluğu” eserini kültür dünyamıza sunmasını sevinçle karşılarım. Ayrıca Genel Türk Tarihi Ana Bilim Dalı’nın “Osmanlı Dönemine” ‘gömülmüş’ olmasını eleştirmesini de doğru bulurum. Ancak, “Tüm bu olumsuzluklardan dolayı ne yazık ki Türk tarihinin girişi ve temeli olan Hun Tarihi hakkında tek bir Türk eseri dahi bulunmamaktadır.” demesini hayretler içinde üzüntüyle karşılarım. Sayın yazar yoksa Eberhard’ın öğrencisi -durağı uçmak olsun- Bahaeddin Ögel’in “Büyük Hun İmparatorluğu Tarihi” adlı görkemli eserini ‘eserden’ saymıyor mu? Veya sayın yazar bu eserden habersiz mi? Ya da bu eseri basit, tarih gerçekleri dışında uydurma bir karalama olarak mı değerlendiriyor. Doğrusu bu durumu bir türlü kavrayamadım.

    • Genel TÜRK Tarihi dedi ki:

      Efendim hocamız yazılan eserleri görmezden gelmiyor, tanıtım yazısında da belirttiği gibi yapılan çalışmaların yetersiz kaldığından bahsediyor.

Yorum yazın !

Add your comment below. You can also subscribe to these comments via RSS

“Türk Milletinin dili, Türkçedir. Türk Dili dünyanın en güzel, en zengin ve en kolay dilidir.”

You can use these tags:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar