Başyazı »

Yorum Yap |

Moğolistan’da Kültekin ve Bilge Kağan’ın babası olan İkinci Göktürk Devleti kurucusu İlteriş Kutluğ Kağan’a ait anıt bulundu. Yazıtta ‘Tanrı’, ‘Türk’, ‘Kutluk’, ‘Tümen’ yazıları yer alıyor. Keşifle ‘Türk’ adının ilk kez geçtiği düşünülen Orhun Anıtları’ndan daha …

Read the full story »
Kütüphane

E-kitap olarak sunulan kitapların tamamı tanıtım amaçlıdır. Telif hakkı ihlali olduğunu düşündüğünüz eserleri e-posta adresimiz aracılığıyla bize bildirebilirsiniz.

Kültür&Sanat

Tarihin başlangıcından günümüze kadar Türklerin dünya medeniyetine kazandırdıkları

Belgeseller

Türk tarihi ile ilgili hazırlanmış birbirinden güzel belgeselleri bu başlık altında bulabilirsiniz.

Arkeoloji

Yerli ve yabancı araştırmacıların gerçekleştirdikleri arkeoloji çalışmaları, güncel arkeoloji haberleri...

Duyurular

Genel Türk Tarihi alanında yurt içinde ve yurt dışındaki son gelişmeleri bu köşeye ekleyeceğiz. Siz de burada duyurmak istediklerinizi bize iletebilirsiniz.

Anasayfa » Kitap Tanıtım, Kütüphane

Kadim Avrasya’nın Bozkır İmparatorlukları

Yazar: Sergey Grigoryeviç Klyaştornıy
Yayınevi: Arkeoloji Sanat Yayınları
Kadim Türk ve İç Asya tarihini inceleyen önemli bir eser Türkçeye kazandırıldı. Kitabın yazarı Sergey Grigoriyeviç Klyaştornıy (1928-2014) alanın uzmanlarınca iyi bilinen bir türkolog ve tarihçi idi. Yalnız bugünkü Rusya Federasyonu’nda değil Orta Asya Türk Cumhuriyetlerinde de, bir çok türkolog ve tarihçi onun öğrencisi olmakla övünür.

Kadim Avrazya’nin Bozkır İmparatorlukları (2005) adını taşıyan eserin Türkçeye kazandırılmasını ve Arkeoloji ve Sanat Yayınları tarafından yayınlanmasını Tek-Esin Vakfı sağlamıştır. En eski zamanlardan İslamiyetin kabulüne kadar geçen dönemi ele alan ve özveri ile çalışan bir ekip tarafından meydana getirilen eser renkli 7 harita ile birlikte yayına sunulmuştur.

Basın Bülteninden

İçindekiler

Esere ulaşmak için buraya tıklayın.

Yorum yazın !

Add your comment below. You can also subscribe to these comments via RSS

“Türk Milletinin dili, Türkçedir. Türk Dili dünyanın en güzel, en zengin ve en kolay dilidir.”

You can use these tags:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar