Başyazı »

Yorum Yap |

Moğolistan’da Kültekin ve Bilge Kağan’ın babası olan İkinci Göktürk Devleti kurucusu İlteriş Kutluğ Kağan’a ait anıt bulundu. Yazıtta ‘Tanrı’, ‘Türk’, ‘Kutluk’, ‘Tümen’ yazıları yer alıyor. Keşifle ‘Türk’ adının ilk kez geçtiği düşünülen Orhun Anıtları’ndan daha …

Read the full story »
Kütüphane

E-kitap olarak sunulan kitapların tamamı tanıtım amaçlıdır. Telif hakkı ihlali olduğunu düşündüğünüz eserleri e-posta adresimiz aracılığıyla bize bildirebilirsiniz.

Kültür&Sanat

Tarihin başlangıcından günümüze kadar Türklerin dünya medeniyetine kazandırdıkları

Belgeseller

Türk tarihi ile ilgili hazırlanmış birbirinden güzel belgeselleri bu başlık altında bulabilirsiniz.

Arkeoloji

Yerli ve yabancı araştırmacıların gerçekleştirdikleri arkeoloji çalışmaları, güncel arkeoloji haberleri...

Duyurular

Genel Türk Tarihi alanında yurt içinde ve yurt dışındaki son gelişmeleri bu köşeye ekleyeceğiz. Siz de burada duyurmak istediklerinizi bize iletebilirsiniz.

Anasayfa » Seçtiklerimiz

Türklerin Dinî Tarihi

Başlangıçlarından Günümüze Türklerin Dinî Tarihi

Prof.Dr. Ünver Günay – Prof. Dr. Harun Güngör
Kültürümüz ve toplumumuzda, modern anlamda bir din tarihi şuuru ve perspektifi henüz tam anlamıyla yer almamış, doğal olarak da bir din tarihi metodolojisi geliştirilememiştir. Kültürümüzde ve toplumumuzda, din alanında “beşer-üstü” ve “evrensel” olanla beşeri, tarihi ve kültürel olanı birbirine karıştırmaya ve hepsini aynı katagoriye yerleştirme eğilimi, alışkanlığı ve hatta “hata”sı da bu şuur ve metoloji noksanlığından kaynaklanmaktadır.

turklerin-dini-tarihi

Çok geniş bir coğrafyada, oldukça değişik kültürler, medeniyetler, toplumlar ve dünyanın büyük dini sistemleri ile temasa geçmiş bulunan Türk’lerin dini yaşayışları son derece zengin bir tarih mirasına sahip bulunmaktadır. Bu zengin tarihi miras, bilimsel ve objektif bir tarihi perspektiften hareketle ele alınıp değerlendirildiğinde bize, milli ve kültürel varlığımız ve hayatımızın tarihi temellerini, gerçek boyutları içerisinde daha doğru bir biçimde aydınlatma imkanı sağlayacağı gibi, bu günkü hayatımız ve kültürümüze de zenginlik katacak, hatta değişen sosyo-kültürel sartlarda bi değişim sürecine maruz kalan, buhranlara ve çatışmalara sahne olan toplumumuzun kültürel kimliğinin yeniden inşasına önemli katkılarda bulunacaktır.

Kitabı satın alın

 

Yorum yazın !

Add your comment below. You can also subscribe to these comments via RSS

“Türk Milletinin dili, Türkçedir. Türk Dili dünyanın en güzel, en zengin ve en kolay dilidir.”

You can use these tags:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar